Rondleiding door de stad van de sleutels

Prijs op aanvraag

Leiden: een bruisende stad vol historische punten. Leer nu alles over de vele schilderachtige straten, pleinen en grachten van de stad tijdens deze rondleiding door Leiden, de stad van de sleutels.

De rondleiding door Leiden

Tijdens de rondleiding komt u langs allerlei historische punten die Leiden te bieden heeft. De rondleiding kan bijvoorbeeld starten op de Beestenmarkt: vandaag de dag een mooi plein langs de grachten van Leiden, maar vroeger dé plek waar het vee van de boeren werd verkocht.

Zo kan de gids u meenemen naar de Burcht. Een prachtig middeleeuws fort midden in het centrum van Leiden, waar de Oude en de Nieuwe Rijn samenvloeien. De Burcht ligt op een heuvel, wat een fantastisch uitzicht geeft op de omgeving en historische gebouwen van Leiden! Langs de Pieterskerk lopen kan hier uiteraard niet ontbreken: deze kerk is gebouwd in het jaar 1390 en heeft een rijke geschiedenis. Bij deze rondleiding zal u vergezeld worden door een echte Leidenaar die u met trots de verhalen van toen en nu vertelt. Tijdens de rondleiding leert u alles over de bruisende geschiedenis die Leiden bezit!

De Leidse rondleiding is inclusief

    • Rondleiding
    • Professionele begeleiding

Optioneel:

U kunt uw rondleiding afsluiten met een uitgebreide barbecue of driegangendiner in Leiden. Ook een ontbijt, lunch of eventuele borrel kan op locatie geregeld worden. Vraag onze medewerkers voor meer informatie.